Bodyfulness

Vol Communiceren met je hele lijf!

Denken met je hart

Voelen met je hoofd

Luisteren met je buik

Ken je dat? Je staat voor een keuze en het lijkt een tweesprong te zijn: of je kiest met je ‘gezonde verstand,’ gevoed door je kennis en kunde en je laat je leiden door je ratio, je hoofd. En je negeert dat stemmetje, die knoop in je maag, de spanning in je lijf…. Zeker op professioneel vlak kunnen we de rest van ons lijf wel eens negeren. Want ja, je hebt er voor gestudeerd toch?

Óf, je gaat vol voor je eerste impuls, je gevoel, je zet je hoofd even uit… en dat voelt dan weer gek….

En dan dat onderbuikgevoel…. Wanneer je ogen iets anders zien dan je oren horen, of andere zintuigen die jou een seintje geven ….is dat wel echt? Hoe vaak kom je erachter, dat je beter naar jezelf had mogen luisteren?

Hoe komt het dat je met de ene persoon zo gemakkelijk kunt communiceren, samenwerken en omgaan? En dat je anderen liever niet te dichtbij hebt?

Waar we ons vaak minder bewust van zijn, is de spanning die dit (onbewust) met zich meebrengt. Je loopt te piekeren, je voelt je onzeker worden, je bent aan jezelf aan het twijfelen en je kunt er maar niet de vinger opleggen waarom.

Communiceren met je hele lijf!
Het geheim van effectieve en goede communicatie is: communiceren met je hele lijf! Van Mind naar Mindfulness naar Bodyfulness!

In deze training gaan we aan de slag met zowel je hoofd, je hart, je zintuigen als je buik! Waarschijnlijk heb je er een of meer al goed ontwikkeld…weet of voel jij nu al waar je nog verder in kunt ontwikkelen?

We gaan uit van vier pijlers, alsof je op een stoel staat met vier poten: als er eentje minder stevig staat, begin je snel te wankelen….

  • HOOFD, cognitief, theoretisch kader, evidence based, kennis en kunde
  • HART, je drijfveren, waarden, wensen, zingeving
  • BUIK, emotie, gevoel, onderbuikgevoel
  • LIJF, alle zintuigen laten samenwerken, energiebronnen

Wanneer deze alle vier in balans zijn, ben jij het ook!

Je communiceert effectiever

Je maakt makkelijker keuzes

Je weet en voelt dat het klopt

Je ontwikkelt je op het vlak waar jij wat te halen hebt.

Al onze trainingen zijn kleinschalig, vraaggericht en op maat